29.4.14

DOLD KONST LÄNGS GÖTA KANAL


Dold Konst längs Göta Kanal  29 juni-20 sep  2014.
Konstverken som nu finns i  naturen längs Göta Kanal, från Ljungs Västra  Bro  -Rullbro Högåsa (eller Ljungs Östra Bro ) i riktning mot Ljungsbro,  ska verka som ett subtilt, poetiskt, tankeväckande, politiskt eller existentiellt inslag för de som rör sig längs promenadvägen vid kanalen.
Ett litet antal konstverk finns också vid kanalen i Berg nära Baltzar von Platenmonumentet.  


INDER SALIM, "MY LOVE IS WITH ALL OF YOU "


BENGT ADLERS "NOW HERE "

YOHANNA M ROA , TREE PROJECT ON THE WAY TO DOLD KONST /HIDDEN ART FROM COLOMBIA THIS WEEK BIRGITTA BURLINGS "KNYTEN "

 "TICKOR" AV SOLVEIG LINDGREN INDERBITZEN
                  

 MONIKA MURAWSKA  LIVING IN  DEN BOSCH IN HOLLAND ORIGINALLY FROM POLAND TOOK HER WORK FROM THE FOREST ON BICYCLE TO THE CHANNEL AND INSTALLED IT THERE

MONIKA MURAWSKA "PRIMEVAL SOUP"
Kommer snart till Dold Konst: Rene Hayashi Canales projektbilder från Tlahuacsjön i Mexico !
 År 2013 torkade sjön vid Tlahuacskogen  i Mexico ut på grund av sprickor som hade uppstått vid en jordbävning.
Den konstgjorda sjön ligger vid sidan av en ishall och en pool som använts under en Olympiad. Det fanns ett förslag att vattnet från dessa två platser  skulle användas för att göra ett nätverk av dammar. Man skulle återanvända vattnet från de förstnämnda platserna i dessa dammar. Dammarnas former var inspirerade av olika latinamerikanska sjöar.
Fotografierna från den uttorkade sjön är tagna av fotojournalisten Alejandra Puerto-Mata. Projektet gjordes av Rene Hayashi Canales i samarbete med Daniela A Ceves


Tiscapalagunen hade fungerat som en handelsplats för invånarna i Managua. på 1980talet höll man musikfestivaler på flytande scener där. Dessa sjönk sedan. Områdena kring lagunen översvämmades. På grund av detta anlade man kanaler som skulle leda bort det förorenade vattnet från lagunen. Projektet Paisajes Errantes   föreslog att man skulle  återanvända trä för att göra ett system av flytande flottar/öar med plastflaskor i botten. Flytande trädgårdar som man kunde använda som t.ex scen, för att göra olika projekt eller bara små flytande platser där man kunde promenera omkring. Projektet gjordes  av Rene Hayashi Canales  i samarbete med Moises Mora och med  arkitektstudenter.
JENNY AHLSTRÖM&TAMARA DE LAVAL
"FEMINIST I SJÄL OCH HJÄRTA "


KATARINA NORLING  "DIANAS OCH ARTEMIS RING "JAMILA DROTT &JIM BRUNNESTOM
PETER BRANDT "IN MEMORY OF MY FEELINGS"


DANILO STANKOVIC


ISABEL THESELIUS "FLICKAN OCH TRÄDET "
JENN BERGER

LENA WAHLSTEDT "PROMENAD"


LINDA ULVAN "FÅNGAR VARJE DROPPE MED MITT HJÄRTA "MAJLIS AGBECK "DEN TATUERADE HUNDEN "MARIANNE ANDERSSON  "13 SMÅ KAMRATER"MARITA GODOY  

KATARINA NORLING SKICKADE "DIANAS OCH ARTEMIS RING " TILL DOLD KONST. DEN ÄR EN PENDANG TILL HENNES VERK "ROSA EKO" SOM STÅR VID EN ANNAN PLATS VID GÖTA KANAL

KATARINA NORLING  "DIANAS OCH ARTEMIS RING "

KATARINA NORLING "ROSA EKO " NÅGON ANNASTANS VID GÖTA KANAL
AIDA SAMANI "COMFORT FROM WITHIN "
TAMARA DE LAVAL & INDER SALIM NETTLES &WAR PROJECT

Denna gång har vi bjudit in konstnärer från när och fjärran.  Konstverk  har placerats i vattenkanten, uppe i träd, i gräset, i buskar, på stenar. Konstverken är av naturmaterial som är förgängliga eller material som  åldras vackert, så att de smälter in i naturen. Men de kan också sticka ut i sin gestaltning, eller materialval  på sina ställen.
Vi vill  väcka medvetande om alla de träd som långsamt håller på att dö eller är sjuka  längs kanalen och vad vi kan göra åt den situationen !

För att se bilder från Dold Konst 2011 se http://www.meteorprojekt.se under Dold Konst

Konstnärerna Alysse Stepanian och Philip Mantione från Los Angeles har skapat en hemsida  som ett konstverk till Dold Konstutställningen som kommer att uppdateras  kontinuerligt under utställningstiden juni-sep.
 se :  http://box1035.com/hidden.html